Enthousiast communiceren - zonder overweldigend te zijn - 4 manieren

Enthousiast communiceren - zonder overweldigend te zijn - 4 manieren


Een directe aanpak – niet altijd het goede resultaat

Annemieke is landelijk manager bij een ingenieursbureau en werkt al meer dan twintig jaar in deze sector. Ze is iemand die veel voor elkaar krijgt door een positieve instelling en een vaak onconventionele aanpak. Zij zegt:

“Ik heb veel energie en ik heb altijd wel een nieuw idee. Maar ik ben soms ook direct en ik heb geleerd dat dat voor anderen ook confronterend kan zijn. Het wordt nu echt tijd dat ik beter in de gaten krijg wat ik anders kan doen.”

“De manier waarop ik communiceer werkt tegen me om de goede resultaten te halen. Mensen houden hun mond, ontwijken me of ik hoor niet meer van ze. Ik ben altijd bereid een pittige discussie aan te gaan maar veel mensen willen dat niet.”

Krachtige motieven én sensitiviteit

Geïnspireerd zijn is in leiderschap een onmisbaar element. Die inspiratie is altijd verbonden met je morele motieven.

Inspiratie en motieven zijn een krachtige drijfveer om dingen voor elkaar te krijgen in je organisatie. Naast kracht heb je echter ook sensitiviteit nodig. om verbinding te kunnen houden met je omgeving. 

Als je te ver voor de troepen uitloopt sta je alleen.

Moet je dan minder enthousiast en gedreven zijn? Mijn korte antwoord is: zeker niet! Het genuanceerde antwoord is: voeg iets toe aan je gedrevenheid waardoor je verbinding houdt met je gesprekspartners.

Én we hebben behoefte aan ‘bevlogen leiders’ in organisaties!

4 routes om enthousiast maar niet overweldigend te communiceren. 

Wat leert Annemieke in de coaching zodat ze het overweldigende effect dat ze soms op mensen heeft in goede banen kan leiden? In verschillende casussen uit haar eigen praktijk werken we aan de volgende aspecten

  1. Helder hebben wat je wilt bereiken in de situatie. 
  2. Een opzet ontwerpen voor de interactie. 
  3. Regelmatig checkmomenten inlassen om te bepalen of de ander nog is aangesloten. 
  4. Je gesprekspartners uitnodigen om vragen te stellen. 

Voor Annemieke is het even wennen om in de oefening uit haar comfortzone te stappen.

Trager gevoel – beter resultaat. 

Als ze de suggesties in haar werk toepast merkt ze bij zichzelf ongeduld omdat het naar haar idee te traag gaat. Ze merkt echter ook dat de interactie soepeler verloopt en dat ze beter in verbinding blijft. En dat ze sneller het gewenste resultaat haalt.

Bij het zetten van volgende stappen in je leiderschapscommunicatie dien je soms tegen je gewoonte in te gaan. Om een nieuwe gewoonte je eigen te maken die effectiever is.

Meer weten over coaching bij effectieve persoonlijke communicatie in je leidinggevende rol? 


Herken jij elementen waar Annemieke meer worstelt?

Heb je vragen over wat het effect van jouw manier van communiceren is? Herken je dat je door je enthousiasme in je communicatie gesprekspartners kwijt raakt? Wil je ook iets toevoegen aan je repertoire om niet te ver voor de troepen uit te lopen? 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend strategiegesprek waarin we jouw vragen onderzoeken>>>

Deze casus is vanzelfsprekend anoniem gemaakt vanwege de vertrouwelijkheid. Ik ben benieuwd van je te horen of je dingen herkent. Mogelijk wil je over jouw vragen en puzzels in gesprek komen.

Over de schrijver
John Cornelissen van Leiderschap met impact is gespecialiseerd in effectieve persoonlijke communicatie in je rol van manager, bestuurder of projectleider. Hij is behulpzaam om je de goede match te laten vinden tussen wie je bent en de rol die je hebt. Zijn expertise is hoe je persoonlijker, authentieker en effectiever kunt optreden. In zijn coaching- en trainingsprogramma’s geeft hij tools, constructieve feedback en toepasbare suggesties voor je dagelijkse praktijk. Daarmee krijg je praktische handvatten voor lastige interacties.

Wil je over jouw vragen in gesprek?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek in Zoom dan onderzoeken we of ik je van dienst kan zijn.