Workshop persoonlijke effectiviteit

Impact in leiderschapscommunicatie - de 3-daagse workshop

zelfverzekerd inspireren, draagvlak creëren en overtuigend zijn

Impact in leiderschaps
communicatie
- de 3-daagse workshop

zelfverzekerd inspireren, draagvlak creëren en overtuigend zijn

30+ jaar

workshops - training - coaching

70+

deze workshop verzorgd

800+

enthousiaste deelnemers

effectieve persoonlijke communicatie

Overtuigingskracht op cruciale momenten 

effectieve persoonlijke communicatie

Impact in overleggen en presentaties

effectieve persoonlijke communicatie

Ideeën en plannen soepel geaccepteerd krijgen

6 ingrediënten voor effectieve persoonlijke communicatie

Impact in leiderschapscommunicatie

Als leidinggevende ben je een inspirerende communicator in de steeds complexere samenwerking in organisaties. Als manager of bestuurder begrijp je dat wanneer je boodschap niet resoneert met de ontvanger je geen verbinding maakt. Het is noodzakelijk om verbinding te maken met de vragen, interesses en belangen van je gesprekspartners om draagvlak te krijgen en volgende stappen te kunnen zetten.

Hoe beter je je persoonlijke communicatiestijl begrijpt en het effect daarvan op anderen, hoe groter de kans is dat je een constructieve samenwerking bereikt. 

Ontwikkelen van persoonlijke communicatievaardigheden zijn meer dan ooit nodig in het snel veranderende landschap van leiderschapscommunicatie. Nu de digitale samenwerking alsmaar toeneemt, is het van belang in de persoonlijke interactie betekenis te geven en te inspireren.

Kun je authentiek zijn in een directiefunctie?

Tools en vaardigheden om connectie te maken 

De workshop Impact in leiderschapscommunicatie is leidinggevenden behulpzaam bij het verbeteren van de effectiviteit in hun optreden. Het doel is om je als leider te voorzien van tools en vaardigheden die je nodig hebt om op alle niveaus connectie te maken.

In dit programma zet je een volgende stap in de uitdagingen van je communicatie.

 • Je leert je talenten te versterken en valkuilen te vermijden.
 • Je brengt jezelf in lijn met je authenticiteit, de rol die je hebt en de opgave waar je voor staat.
 • Je krijgt zicht op het effect dat je op anderen hebt en je vergroot je mogelijkheden om anderen te beïnvloeden.

De workshop is bedoeld voor leidinggevenden op alle niveaus die zich willen ontwikkelen in de impact en effectiviteit van hun leiderschap.

Kun je authentiek zijn in een directiefunctie?

Vragen van deelnemers

Effectiviteit in communicatie is voor veel leidinggevenden niet vanzelfsprekend. Ook omdat samenwerkingssituaties complex zijn met veel tegenstrijdige belangen. Op cruciale momenten spant het erom. Je moet er staan in volle overtuiging met een verhaal dat mensen meeneemt en inspireert.

Vragen van deelnemers:

 • Ik wil dat mijn ideeën en plannen beter en sneller geaccepteerd worden.
 • Mijn functie en de context zijn veranderd en dat vraagt een andere stijl.
 • Ik merk dat ik de verbinding mis met medewerkers, collega’s of directieraad
 • Ik krijg forse tegenwind en vind het lastig daar goed mee om te gaan.
 • Ik wil me krachtiger kunnen opstellen terwijl dat niet meteen bij me past.

Wat deelnemers zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

..." Echt een waardevolle investering die ik anderen dan ook van harte aanbeveel!..."

"Een hele mooie en bijzondere ervaring om deel te mogen nemen aan je programma! We hadden een geweldige groep en onder jouw leiding hebben we veel geleerd. Mooi ook die afwisseling die je in je programma hebt aangebracht. Echt een waardevolle investering die ik anderen dan ook van harte aanbeveel!"

Jordan Daane

Secretaris-directeur bij Waterschap Scheldestromen

..."intentie van een APK..."
"Ik kwam met de intentie van een "APK" naar deze training en ging toch weg na een "grote beurt". Goed evenwichtig programma met voldoende ruimte (in het begin was ik daar te ongeduldig in) voor oefenen, zelfrelectie en ook wat bronnen voor fysieke presentatie vaardigheden. John Cornelissen is voor deze training gemaakt en is de juiste trainer op de juiste plaats op het juiste moment."
Robert Geurts

Robert Geurts - FME 

..."hoe doorslaggevend ik als persoon ben voor de impact van mijn boodschap ..."
"In deze training heb ik ervaren hoe doorslaggevend ik als persoon ben voor de impact van mijn boodschap. Ik weet nu mijn spreekstijl aan mijn verhaal aan te passen en sta met meer energie voor een groep.
De manier waarop John de groep begeleidde maakte dat ik alles wat ik spannend vond zonder aarzeling wilde uitproberen. Veel geoefend, feedback gekregen en plezier gehad. Aanrader!"
Cathelijne Westerveld


Cathelijne Westerveld -

Bij Verandering

"...Attitude en out of the box denken en doen waren belangrijke onderdelen..."

"John is een veelzijdige en getalenteerde persoonlijkheid! Zijn workshop is zeer waardevol. Veel praktijkoefeningen. Fijn, afwisselend, veelzijdig en intensief programma. Attitude en out of the box denken en doen waren belangrijke onderdelen. Daarnaast presenteren op een hoger niveau brengen. Een aanrader voor iedereen!
Diana Edelman Haak
Diana Edelman Haak - Directeur Zorg HR/Kwaliteit/Veiligheid - Syndion
Inspirerern met een aantrekkelijk realistisch perspectief

Resultaten van de workshop

Deelnemers aan deze workshop geven vaak terug dat ze het als verbredend en inspirerend hebben ervaren. Ook dat ze meer moed en zelfvertrouwen hebben ontwikkeld in hoe ze in situaties acteren. Ze hebben meer inzicht en tools tot hun beschikking en zijn zich bewuster hoe ze anderen kunnen beïnvloeden.


 • Je leert gebruik te maken van je eigen talenten in je communicatiestijl zodat je authentiek kunt zijn in de rol die je hebt.
 • Je hebt inzicht in het effect van jouw communicatie op anderen en welke aspecten voor jou cruciaal zijn om effectiever op te treden.
 • Je leert een unieke methodiek om ideeën en plannen geaccepteerd te krijgen.
 • Je hebt meer repertoire beschikbaar om te inspireren, verbinding te maken en met weerstand om te gaan.
 • Je kunt je nieuwe inzichten en ervaringen direct in je werkpraktijk toepassen.

Blijf op de hoogte 

Geef je interesse aan voor deze workshop zodat je op de hoogte blijft van uitvoeringsdata. Zonder verplichting tot deelname!


Maak hier je interesse kenbaar: 

50%
Met deze aanmelding blijf je op de hoogte van wanneer er meer informatie over de uitvoeringsdata van de workshop beschikbaar is.
Vul hieronder je gegevens in
Ik blijf graag op de hoogte
Workshop Impact in leiderschapscommunicatie

DE WORKSHOP EN DE COACHING GEVEN INSPIRATIE, ZELFINZICHT EN TOOLS VOOR MEER IMPACT

Impact in leiderschapscommunicatie
DE WORKSHOP EN DE COACHING GEVEN INSPIRATIE, ZELFINZICHT EN TOOLS VOOR MEER IMPACT

Impact in overleggen en presentaties

Als leidinggevende ben je meestal probleem- en oplossingsgericht. Je bent gefocust op de inhoud en de resultaten. Dat is een essentiële kwaliteit waarbij echter de-manier-waarop je dat in gesprek brengt vaak te weinig aandacht krijgt. Menig goed idee, voorstel of plan loopt daardoor vertraging op, strandt of roept onnodige tegenstand op.

Je effectiviteit, de voortgang van projecten of je geloofwaardigheid staan hierbij op het spel. Dat is het laatste wat je wilt.

Wat is er nodig om meer impact in je leiderschap te hebben?

5 routes in het landschap van leiderschapscommunicatie - 

die in deze workshop aan bod komen

Verbinding maken

Verbinding maken

memedewerkers, je
collega’s en je team.

Leer hoe je kunt aansluiten bij de belangen en beleving van je gesprekpartners. Ontwikkel de houding en vaardigheid om deze expliciet en zorgvuldig te benoemen. Je bent dan al halverwege het creëren van draagvlak.

Met jouw inspiratiebronnen inspireer je anderen

Inspireren en perspectief geven

Ontwikkel het talent om te inspireren in een verandertraject of bij introductie van een nieuwe koers. Leer hoe je een vonk kunt laten overspringen of een ‘wenkend perspectief’ kunt schetsen.

Een constructieve interactie om drgvlak te krijgen

Meer repertoire tot je

beschikking

Vergroot je repertoire om in verschillende situaties op een voor jou authentieke manier, effectiever te communiceren. Leer welke talenten je kunt versterken en hoe je valkuilen vermijdt.

Versterk je autoriteit

Ideeën en plannen

geaccepteerd krijgen

Leer werken met een unieke methodiek die je behulpzaam is om in situaties waar tegenstand is, met gesprekspartners constructief in gesprek te komen. Je creëert hiermee de voorwaarden om volgende stappen te zetten.

Zelfkennis in leiderschapscommunicatie

Zelfkennis versterkt je

houding en

zelfvertrouwen

Leer hoe je kunt staan voor je opgave door meer inzicht te hebben in de waarden die je hebt. Ontwikkel de vaardigheid om de innerlijke obstakels die je in je communicatie belemmeren, weg te nemen.

John Cornelissen

Over John Cornelissen  

  In de afgelopen 30+ jaar heb ik me gespecialiseerd in het coachen van managers en bestuurders bij de impact in hun leiderschap. De inzichten heb ik ontwikkeld in het werken met meer dan 3000 klanten en deelnemers in 250 opdrachten in profit- en non-profitorganisaties, overheid en zakelijke dienstverlening. Ik was meer dan 30 jaar als docent verbonden aan het Sioo – interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde.

Mijn werkwijze karakteriseert zich door aan te sluiten bij jouw vragen, met praktische concepten, constructieve feedback en direct toepasbare suggesties. Ik laat je zien hoe je een goede balans vindt tussen wie je bent en de rol die je hebt. Vanuit mijn bureau Leiderschap met impact werk ik als leiderschapscoach in één-op-één coaching, workshops en online trainingen.

Praktische gegevens 

Kennismaking vooraf

Kennismaking vooraf

Voorafgaand aan of na aanmelding hebben we een kennismaking in Zoom om te bespreken hoe je het meeste rendement uit de workshop gaat halen. Je kunt deze kennismaking ook gebruiken om vrijblijvend te onderzoeken of de workshop passend voor je is.

recept eigen maken

Voorafgaand contact in  digitale leeromgeving

over de voorbereiding 

Voorafgaand aan de workshop ontvang je de voorbereiding in de digitale leeromgeving en krijg je suggesties van John Cornelissen om je voorbereiding nog verder aan te scherpen.

Een constructieve interactie om drgvlak te krijgen

Driedaagse workshop

De driedaagse workshop (8 dagdelen aaneengesloten) vindt plaats in een comfortabele conferentielocatie met regelmatig pauzes en momenten van reflectie. Veel gelegenheid tot interactie. Ontbijt, lunches, diners en overnachting zijn volledig verzorgd.  Op dag 1 en 2 is er een avondprogramma tot 20.00 uur. De derde dag eindigt om 17.00 uur.  De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers uit verschillende organisaties. 

Twee individuele coaching sessies

Twee individuele

coaching sessies 

De twee individuele coaching sessies van 1,5 uur zijn ter verdieping van het geleerde in de workshop om inzichten en ervaringen te kunnen integreren in de dagelijkse werkpraktijk. De sessies kunnen vooraf of na afloop gepland worden. Ze vinden plaats op het kantoor van Leiderschap met impact in Overveen (regio Haarlem) of via Zoom.

Investering

Investering 

De investering voor zowel de workshop als de twee coachingsessies totaal is € 2850,- Dit is exclusief 21% BTW en verblijfkosten conferentielocatie. 

Blijf op de hoogte 

Geef je interesse aan voor deze workshop zodat je op de hoogte blijft van uitvoeringsdata. Zonder verplichting tot deelname!


Je kunt hieronder je interesse kenbaar maken: 

50%
Met deze aanmelding blijf je op de hoogte van wanneer er meer informatie over de uitvoeringsdata van de workshop beschikbaar is.
Vul hieronder je gegevens in
Ik blijf graag op de hoogte
Workshop impact in leiderschapscommunicatie

Heb je een vraag?

Heb je een vraag of deze workshop geschikt voor je is maak dan een afspraak voor een orienterend gesprek (in zoom). We onderzoeken in het gesprek wat jou het meest behulpzaam gaat zijn.  Ik kijk er naar uit je te spreken!