effectieve en persoonlijke leiderschapscommunicatie

Over John Cornelissen 

Ik kijk er naar uit met je kennis te maken! 

John Cornelissen effectieve persoonlijke communicatie in leiderschap
Een nieuwe koers

Vanuit mijn bureau Leiderschap met impact werk ik met leidinggevenden om hen een volgende stap in hun professionele ontwikkeling te laten zetten. 


Het fascineert mij hoe je als manager of directeur het verschil kan maken door je manier van communiceren. Bijvoorbeeld tijdens een organisatieverandering, wanneer je een andere koers wilt varen of als je een nieuwe rol hebt gekregen.


Hoe je authentiek kunt zijn in de rol die je hebt is mijn hele werkzame leven al een thema. De eerste 15 jaar deed ik dat in het theatervak. De laatste 30 jaar als managementtrainer, directieadviseur en leiderschapscoach. 

 

Mijn specialisatie is je behulpzaam te zijn hoe je op cruciale momenten effectief en overtuigend bent. 


Ik werk nu ruim dertig jaar in organisaties. Ik ben zowel vertrouwd met de thema’s en vraagstukken in directiekamers als op de werkvloer en alle dynamiek daartussen. Mijn benadering wordt door anderen gekarakteriseerd als integer, zorgvuldig en betrokken en altijd gericht op een directe toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.

 

Met mijn benadering ben ik jou als leidinggevende behulpzaam door bij je zelf te beginnen. Je ontwikkelt meer zelfkennis op het gebied van leiderschapscommunicatie. Je wordt authentieker in je leidinggevende rol. Je leert anderen te inspireren doordat je verheldert en persoonlijk communiceert.

 

Ik heb het vak geleerd door te werken met klanten, in samenwerking met collega’s en in netwerken voor vakontwikkeling. Zo heb ik mijn eigen methodiek ontwikkeld. 

 

Als docent bij Sioo – interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde verzorg ik onder meer de workshop Persoonlijke effectiviteit – effectief communiceren bij adviseren en leidinggeven – binnen het Build your own Academy traject.

 

30+
jaar ervaring 
250+

opdrachten en programma's 

3000+

klanten en deelnemers 

Wat klanten zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
"...Dat het er om gaat wie er in zit..."

"Ik ervaar John als betrokken, gedreven en onderzoekend. Met passie en bevlogenheid werkt hij met een precies doordacht concept aan de ontwikkeling van je persoonlijke optreden als professional. Hij is deelnemers behulpzaam om de kloof tussen weten en doen te overbruggen. Ze zijn enthousiast, vaak ook door de verrassende manier van werken die uit zijn theaterachtergrond voortkomt.

Mensen komen erachter dat het niet om het jasje gaat dat ze aangetrokken hebben en waarmee ze proberen de buitenkant op peil te houden. Dat het er om gaat wie er in zit en dat ze effectiever zijn als ze dat jasje uittrekken en met zichzelf aan de slag gaan. Ze ontdekken zichzelf weer, komen bij de essentie van wie ze zijn als adviseur in de relatie met hun klanten.

Ik vind het bijzonder te zien hoe hij met directieteams werkt. Hij ondersteunt ze door er naast te gaan staan en mee te werken. Dat is een hele oorspronkelijke aanpak die ik niet zoveel mensen zie doen. Die positie kan je alleen maar innemen als je er oprecht bent voor die klant, met liefde en aandacht."
Marguerithe de Man

Marguerithe de Man - Programmamanager Sioo - interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde

..." Ik had behoefte aan iemand die me kon ondersteunen om goed in mijn rol te komen...
“Toen ik John benaderde was ik een paar maanden aan de slag in mijn nieuwe rol als directeur.  Ik had behoefte aan iemand die me kon ondersteunen om goed in mijn rol te komen. Ik had meteen vertrouwen in John omdat hij meteen duidelijk maakte dat hij me niet ging beoordelen.

John onderscheidt zich van andere coaches die een paar trucjes weten op een deelgebied doordat hij een brede kennis en ervaring heeft en ik meteen aan de slag kon met waar ik op dat moment was. Hij stelt de juiste vragen waardoor ik vaak zelf tot nieuwe inzichten kom, geeft eyeopeners en komt met suggesties die ik direct in de praktijk kan toepassen. Naast dat ik John een aardige en interessante vent vindt, heb ik de coaching als zeer deskundig en waardevol ervaren. 

Het traject heeft me opgeleverd dat ik snel helder had wat ik anders dan mijn voorganger moest gaan doen. Ik heb veel nieuwe zelfinzichten gekregen die met mijn persoonlijkheid en patronen te maken hebben: hard rennen is nutteloos in een eindverantwoordelijke functie, tijd hebben en tijd nemen voor reflectie, anticiperen, adequate acties te bepalen en tijd hebben voor onverwachte kwesties. Het was soms ook confronterend om in de spiegel te kijken.”

Directeur van een opleidingsinstituut

..."die empathie op een prettige manier weet te combineren met zakelijkheid..."

"John Cornelissen heb ik leren kennen als een bijzonder mens. Je merkt aan alles dat hij midden in het leven staat en vele facetten van het leven heeft meegemaakt. Dat maakt hem een waardevolle, integere en vooral wijze trainer. Als deelnemer aan zijn training ‘persoonlijke effectiviteit’ voelde ik mij door John gezien, in mijn leerdoelen, maar vooal ook in mijn menszijn. John is een van die zeldzame mensen die empathie op een prettige manier weet te combineren met zakelijkheid, altijd met als doel: leren, inspireren en groeien. 

rganiseren."
Agnes Spanjer

Agnes Spanjer - Teamleider Wijken De Goede Woning, Zoetermeer

Met de checklist krijg je zicht op wat je kunt optimaliseren in de persoonlijke communicatie van je leidinggevende rol.

Krijg inzicht in je talenten en valkuilen bij effectieve persoonlijke communicatie in leiderschap
50%
Met de checklist krijg je zicht op wat je kunt optimaliseren in de persoonlijke communicatie van je leidinggevende rol.
Vul hieronder je gegevens in
Ontvang de checklist
Checklist effectieve persoonlijke communicatie in leiderschap
arrow_drop_up arrow_drop_down